mei 29, 2024

Leggings zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse garderobe. Ze bieden comfort en veelzijdigheid, maar wist je dat de juiste flare leggings ook wonderen kunnen doen voor je silhouet? In dit artikel ontdek je hoe je met een paar simpele tips de perfecte flare legging kiest die past bij jouw lichaamstype en hoe deze je figuur op de beste manier accentueert.

Wat zijn flare leggings?

Flare leggings, ook bekend als uitlopende leggings, zijn een variant van de traditionele strakke legging. Ze lopen vanaf de knie of kuit wijd uit, wat zorgt voor een speels en flatterend effect. Deze stijl is geïnspireerd op de populaire broeken uit de jaren ’60 en ’70 en maakt een grote comeback in de modewereld.

De voordelen van flare leggings

De uitlopende vorm van flare leggings biedt niet alleen een modieuze twist, maar heeft ook een aantal voordelen voor je figuur. Ze verlengen optisch je benen en creëren een balans met je heupen, wat resulteert in een harmonieus silhouet. Bovendien zijn ze net zo comfortabel als je favoriete standaard leggings.

Optische illusie voor langere benen

De uitlopende pijpen van de flare leggings trekken de aandacht naar beneden, waardoor je benen langer lijken. Dit effect wordt versterkt als je kiest voor een high-waisted model, dat je taille accentueert en je benen nog langer doet lijken.

Evenwicht tussen heupen en benen

Voor vrouwen met brede heupen kunnen flare leggings helpen om het figuur in balans te brengen. De wijde pijpen zorgen ervoor dat je benen in verhouding staan tot je heupen, waardoor je lichaam er evenwichtig en proportioneel uitziet.

Hoe kies je de juiste flare leggings?

Het kiezen van de juiste flare leggings is essentieel om het meeste uit dit kledingstuk te halen. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

Kies de juiste maat

Een legging moet goed passen, maar niet te strak zitten. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest om knellen of ongewenste lijnen te voorkomen. Een te losse legging kan juist weer afdoen aan het flatterende effect.

Let op de lengte

De lengte van de flare legging is cruciaal. Idealiter valt de zoom net boven de grond, waardoor je schoenen gedeeltelijk zichtbaar zijn. Dit helpt om je benen te verlengen zonder dat de leggings slordig lijken.

De juiste stofkeuze

Kies voor een stof die dik genoeg is om ondersteuning te bieden, maar ook flexibel genoeg om comfortabel te blijven. Vermijd doorschijnende materialen en ga voor een stof die je figuur mooi omsluit.

Stylingtips voor flare leggings

Met de juiste styling kunnen flare leggings een veelzijdig en stijlvol onderdeel van je garderobe vormen. Hier zijn enkele tips om ze te dragen:

Combineer met de juiste schoenen

Flare leggings staan geweldig met hakken, omdat ze de verlenging van je benen verder benadrukken. Kies voor laarzen, sandalen of pumps die je comfortabel vindt en die passen bij de gelegenheid.

Speel met proporties

Draag een getailleerde top of een kort jasje om de wijde pijpen van je leggings te compenseren. Dit helpt om je taille te definiëren en zorgt voor een gebalanceerd silhouet.

Accessoires maken de outfit af

Maak je outfit compleet met de juiste accessoires. Een statement ketting of een elegante tas kan je look net dat beetje extra geven.

Waar vind je de perfecte flare leggings?

Op zoek naar de perfecte flare leggings om je garderobe aan te vullen? Kijk dan eens naar onze broek lange dames. Met een ruime keuze aan stijlen vind je gegarandeerd een paar dat bij je past en je figuur op de beste manier flattereert.